ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

mprizoles xoirines me loukanika neo 700x460 FFF

Μερίδες: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 10’

Χρόνος μαγειρέματος: 30’

 

ΥΛΙΚΑ 23

  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 χωριάτικα λουκάνικα
  • 2 χοιρινά μπριζολάκια λαιμού
  • 3/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσο σε λεπτές φέτες
  • 2 καρότα σε λεπτές φέτες
  • 2 κλωνάρια σέλερι σε λεπτές φέτες
  • 1 σελινόριζα κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 2 πατάτες ή 10 μικρά πατατάκια
  • 1 φλ. ζωμός από σπιτικό μπουκέτο μυρωδικών
  • 2 φλ. ζωμός λαχανικών
  • λίγο ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • λεμόνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε μπριζολάκια λαιμού χωρίς κόκκαλο και τα κόβουμε σε μπουκιές. Κόβουμε τα λουκάνικα σε μπουκιές. Ζεσταίνουμε σε πλακερό 2 κ.σ. λάδι και ροδίζουμε τα λουκάνικα και τα μπριζολάκια. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ. Ντεγκλασάρουμε την κατσαρόλα τρίβοντας με κουτάλα σιλικόνης καλά την βάση της με τα υγρά.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σέλερι, μέχρι να γίνουν διάφανα, αλλά όχι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα με τα υγρά τους, τις πατάτες, τη σελινόριζα και το καρότο. Προσθέτουμε το ζωμό και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Συμπληρώνουμε ζωμό λαχανικών ή κότας, μέχρι να μισοσκεπαστούν τα υλικά. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 30′, μέχρι όλα τα υλικά να μαλακώσουν καλά και η σάλτσα να δέσει, να μελώσει και να γίνει πυκνή.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, πασπαλίζουμε μπόλικη πάπρικα και στύβουμε λίγο λεμόνι.