ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΔΕ

keftedakia me fide 700x460 FFF

Μερίδες: 4-5

Χρόνος προετοιμασίας: 10’

Χρόνος μαγειρέματος: 10

 

ΥΛΙΚΑ24 

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • ½ φλ. φρυγανιά
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 καρότο ψιλοτριμμένο
  • 1 αβγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • 3 φλ. νερό
  • 2 φλ. γάλα
  • 1 πακέτο φιδές χονδρός
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 34

Βάζουμε σε μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το καρότο, το αβγό, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ζυμώνουμε και πλάθουμε κεφτέδες σε μέγεθος μπουκιάς.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 1’, από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε για 1′. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε για 1’ να ψηθούν. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και το γάλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε το φιδέ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 3′. Αποσύρουμε από τη φωτιά, όσο ακόμα υπάρχει αρκετός ζωμός στα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με το τυρί και το
μαϊντανό, ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε σε πιάτα με μπόλικη πυκνή σάλτσα.