ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΠΑΝΣΕΤΑ ΡΑΓΟΥ

makaronada me panseta ragou 700x460 FFF

Μερίδες: 4-5

Χρόνος προετοιμασίας: 5’

Χρόνος μαγειρέματος: 20

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πανσέτα χωρίς κόκκαλο, κομμένη σε μπουκιές1 
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 συσκευασίες ολόκληρα ντοματάκια ή κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • κεφαλοτύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ24

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια πανσέτας, απ’ όλες τις πλευρές, για 3-4′. Συγχρόνως, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3-4′ τα ψιλοκομμένα λαχανικά, με το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην πάρουν χρώμα. Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2΄. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τις ντομάτες και λίγο νερό. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ραγού να σιγοβράσει για 20′ περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τα βάζουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι, και προσθέτουμε το ραγού κατά μήκος.