ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

mosxari soupa me zumarika ╬▒ 700x460 FFF

Μερίδες: 522

Χρόνος προετοιμασίας: 10’

Χρόνος μαγειρέματος: 45

 

ΥΛΙΚΑ 

  • 3 μεγάλα κόκκαλα μοσχαρίσια με λίγο ψαχνό
  • 1/2 κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φλ. λάχανο ψιλοκομμένο10
  • 2 κολοκύθια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα (εμπορίου ή φρέσκια)
  • 1 φλ. ζυμαρικά με την αλφαβήτα
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα κόκαλα και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει. Προσθέτουμε το κρέας. Αφήνουμε να βράσουν για 25′. Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τα σοτάρουμε για 3-4’, εκτός από την ντομάτα. Τα ρίχνουμε στη σούπα, προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 20’. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ξεκοκαλίζουμε όλο το κρέας, πετάμε τα κόκαλα και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρέας στη σούπα. Σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμόνι.

Extra tips επιτυχίας

Πλένουμε καλά τα κόκαλα, πριν τα βάλουμε στην κατσαρόλα. Ξεκινάμε το βράσιμο πάντα με κρύο νερό και ξαφρίζουμε το ζωμό του κρέατος, όποτε εμφανίζεται αφρός στην επιφάνεια.